Intervest lanceert nieuw corona-proof concept voor kantoren: Nereos

20-08-2020
Nice to know

Even hebben we gedacht dat de uitbraak van Covid-19 slechts tijdelijk zou zijn. Maar het begint stilaan duidelijker te worden dat de kans dat we ons blijvend gaan moeten aanpassen aan een realiteit waar 1,5 meter afstand, bubbels en extreme handhygiëne de norm zijn, bijzonder groot is.

Een nieuwe manier van leven, vraagt ook om een nieuwe manier van werken of toch een aangepaste werkomgeving. En het antwoord van Intervest op deze nieuwe realiteit? Dat is Nereos: New Reality Office Space.

Onze binnenhuisarchitecte, Isabelle Rossignol, die in juni Intervest is komen versterken, werkte op relatief korte tijd een nieuwe werkplek uit die beantwoordt aan de normen van een wereld gedomineerd door het inperken van Covid-19. Vanaf september tonen we dit concept op onze showfloor in Mechelen Business Tower. Met de lancering van het Nereos-concept omarmt Intervest alle manieren om besmetting zo goed mogelijk te voorkomen op kantoor. Wij vertellen er wat meer over.

Beyond real estate: meer dan een slogan

Met beyond real estatezeggen we eigenlijk alles. We spelen permanent in op wijzigende omstandigheden, evolueren voortdurend mee met de klanten en hun omgeving en gaan verder dan het louter verhuren van vierkante meters. Met één doel voor ogen: het voorzien van een uitgebreide dienstverlening én flexibele oplossingen, zodat klanten zich kunnen focussen op hun kernactiviteit.

De uitbraak van Covid-19 was voor niemand eenvoudig, ook voor ons niet. Maar door vast te blijven houden aan onze beyond real estate missie, kunnen we ons blijven richten op de noden van de klant in alle omstandigheden. Ook in deze coronatijden blijven we luisteren naar de wensen van de klanten, denken we mee én vooruit en blijven we meerwaarde bieden.

Het Nereos-concept past naadloos in onze turnkey solutions, maar dat is niet alles. Het is ook een bewijs dat wij als Intervest steeds blijven nadenken over dé ideale werkomgeving, die steeds aan de noden van de klant, de business - of in dit geval, een veranderende samenleving - beantwoordt.

 

Nereos-concept
#1 We scheiden publiek en privé

In een kantoor waar het Nereos-concept wordt toegepast, is er een absolute scheiding tussen de publieke en de privé-ruimtes. Dat kan letterlijk genomen worden door met verschillende verdiepingen te werken, maar kan ook op één en dezelfde verdieping gerealiseerd worden.

Door deze scheiding te hanteren, komen mensen zo min mogelijk in contact met elkaar. In dit voorbeeld bevat het publieke deel de receptie en de meeting rooms: de plaatsen waar gasten ontvangen kunnen worden. Het privé-deel bevat de open ruimtes, de flexibele werkruimtes, de lunchruimte, enzovoort.

 

 

Nereos: eenrichtingsverkeer
#2 We hanteren strikt eenrichtingsverkeer

Zowel in de publieke als in de privé-ruimtes hanteren we strikt eenrichtingsverkeer. Dit gedrag wordt gestimuleerd door duidelijke richtingaanwijzers op de vloer en op de muren. Deze klassieke aanwijzers in de vorm van stickers, kennen we ondertussen allemaal. We zien ze tenslotte overal in het straatbeeld. Binnen het Nereos-concept vind je diezelfde aanwijzers in het design geïntegreerd en wordt de juiste looprichting op een esthetisch aantrekkelijke manier gestimuleerd. Daarnaast worden er ook sensibiliserende ledteksten geïnstalleerd op de muren. Met oplichtende boodschappen zoals ‘walk this way’, trekken we de aandacht op een visueel aangename manier.

 

Nereos: afstand houden
#3 We moedigen afstand houden aan

We weten allemaal dat we 1,5 meter afstand rondom onszelf moeten bewaren om besmetting te vermijden. In een Nereos-kantoor wordt deze afstand visueel weergegeven met behulp van ronde tapijten onder elke zitplek. Jij zit neer, je stoel staat op het tapijt - en de anderhalve meter afstand wordt meteen visueel duidelijk gemaakt voor jezelf én de mensen om je heen. Over het algemeen rekenen we op twintig vierkante meter per persoon bij inrichting van een kantoor: als hieraan vastgehouden wordt, zou de anderhalve meter afstand gegarandeerd moeten kunnen worden.

 

Nereos: contactoppervlakken
#4 We verminderen het aantal contactoppervlakken

Verder is het belangrijk om ervoor te zorgen dat bezoekers zo min mogelijk oppervlakken aanraken: dit zijn de plaatsen waar een virus vrij spel heeft. Hiervoor werden er aangepaste deurgrepen ontwikkeld die je probleemloos met je elleboog kan openen en sluiten. Ook automatische vuilbakken die met een sensor werken, bieden een oplossing. Een bijkomende manier om afstand te garanderen tussen mensen die de ruimte binnenkomen en buitengaan, is de installatie van dubbele deuren in plaats van enkele. Is het toch onvermijdelijk om een bepaald oppervlak aan te raken, dan staan er, verspreid over het kantoor, verschillende desinfectiezuilen.

 

Nereos kantorenconcept
#5 We maken slim gebruik van microarchitectuur

Wat meubilair betreft, wordt er gewerkt met microarchitectuur. In het Nereos-concept kiezen we bewust voor ‘meubilair dat bijna architectuur op zichzelf is’. Ben je al eens komen werken in één van de Greenhouse-hubs? Dan heb je dit waarschijnlijk al met eigen ogen kunnen zien, want de afgebakende flexwerkplekken zijn daar een perfect voorbeeld van. De indeling van de coworkingruimtes wordt doorgetrokken in een kantoorindeling. De flexwerkplekken worden afgescheiden door akoestische viltpanelen. Deze hebben dezelfde functie als plexiglas, maar ogen visueel veel warmer én absorberen geluid.

 

Voor ieders budget is er ruimte

Intervest werkt voor deze projecten samen met Vitra: een high-end merk voor design meubilair. Dat betekent: hoogkwalitatief en esthetisch interessant meubilair om in de nieuwe manier van werken te integreren.

We bieden drie formules aan om bestaande kantoren om te bouwen tot een omgeving die rekening houdt met de inperking van het coronavirus: budget, standard en high-end. Op deze manier brengen we onze expertise tot bij iedereen die het nodig heeft, ongeacht de grootte en de budgetten van het bedrijf. 

Meer weten? Laat van je horen!

Ook van plan om van je eigen kantoorruimte een ruimte te maken waar de nodige voorzieningen getroffen zijn om het verspreiden van het coronavirus in te perken? Aarzel niet om ons te contacteren.

  • Nereos lounge
  • Nereos - lounge
  • Nereos
  • Eenrichtingsverkeer Nereos