Intervest Offices & Warehouses opnieuw laureaat Voka Duurzaamheid Ondernemen

28-05-2020
Nice to know

Voor het tweede jaar op rij kan Intervest zich laureaat van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen noemen. Gezien de huidige situatie is het nog even wachten op de effectieve uitreiking van het Charter door Voka Antwerpen-Waasland maar Intervest is alvast trots om ook dit jaar de titel in de wacht te slepen. De evaluatiecommissie gaf Intervest mee dat het is duidelijk dat duurzaamheid verweven zit in de organisatie, hetgeen erg mooi is om te zien.

Dit is een erkenning van de inspanningen die Intervest in 2019 heeft geleverd om bij te dragen tot de realisatie van de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Diezelfde duurzaamheidsdoelstellingen van de VN vormen ook de basis van de Duurzaamheidsstrategie van Intervest die recent verduidelijkt werd in het eerste Duurzaamheidsverslag.

In 2019 is in het bijzonder aandacht besteed aan actiepunten rond rationeel energieverbruik, duurzame energieproductie, deugdelijk bestuur, communicatie, welzijn, levenslang leren, een kwalitatieve werkomgeving met aandacht voor een gezonde werk-privébalans en gendergelijkheid.

In dat kader heeft Intervest haar beleid getoetst aan de 7 UN’s Women Empowerment Principles en in 2020 heeft ceo Gunther Gielen deze officieel ondertekend ter ondersteuning van vrouwenrechten wereldwijd: “Empowerment starts with respect, regardless of gender”.

Lees meer over Duurzaamheid binnen Intervest.

  • VOKA CHARTER
  • Zonnepanelen
  • sdg
  • Werkomgeving