Portefeuillekarakteristieken

Intervest heeft een gemengde vastgoedportefeuille van € 1.425 miljoen, bestaande uit 52% logistiek vastgoed België, 25% logistiek vastgoed Nederland en 23% kantoorgebouwen (per 30 september 2023). Het onroerend goed waarin geïnvesteerd wordt, betreft vooral up-to-date gebouwen, gelegen op strategische locaties vaak in clusters.

Een omvangrijke portefeuille biedt onmiskenbaar een aantal voordelen, op de eerste plaats voor huurders maar ook voor investeerders.

Voor huurders

  • Intervest onderscheidt zich bij het verhuren van ruimte door verder te gaan dan het louter verhuren van m². De vennootschap gaat beyond real estate met het aanbieden van ‘turnkey solutions’ (een totaaloplossing op maat van én met de klant), een uitgebreide dienstverlening, coworking en serviced offices.
  • Wat betreft kantoren is Intervest momenteel aanwezig in en rond centrumsteden zoals Antwerpen, Mechelen, Brussel en Leuven.
  • In het logistiek vastgoed heeft Intervest een stevige marktpositie in bestaande gebouwen op de assen Antwerpen - Brussel - Nijvel, Antwerpen - Limburg - Luik en Antwerpen - Gent - Brugge. In Genk, op de vroegere Ford-site, biedt Intervest met Genk Green Logistics een ontwikkelingspotentieel van circa 250.000 m² top logistiek vastgoed. 
  • In Nederland heeft de vennootschap bestaand logistiek vastgoed op de logistieke hotspots in Zuid-Nederland, op de assen Moerdijk - 's Hertogenbosch - Nijmegen, Rotterdam - Gorinchem - Nijmegen en Bergen-op-Zoom - Eindhoven - Venlo.

Voor investeerders

  • Een omvangrijke portefeuille draagt bij tot de risicospreiding voor de aandeelhouders. Door te investeren in vastgoed in verschillende gebieden, kunnen immers mogelijke geografische schommelingen in de markt worden opgevangen.
  • Er is minder afhankelijkheid van één of enkele grote huurder(s) of project(en) en risicospreiding over een groot aantal huurders en panden. Ook zijn de huurders actief in sterk uiteenlopende economische sectoren, zoals onder meer farmaceutische industrie, computerindustrie, media, adviesverlening, telecommunicatie, reis- en voedingsindustrie. 
  • Door de schaalvoordelen die zich voordoen, kan de vastgoedportefeuille op een kostenefficiëntere manier beheerd worden. Het betreft hier o.a. de kosten voor onderhoud en herstelling, de (langetermijn)renovatiekosten, advieskosten, publiciteitskosten enz. 
  • Het geeft een gespecialiseerd directiecomité de mogelijkheid om, door haar knowhow van de markt, een innovatieve en creatieve strategie te voeren, wat resulteert in toenemende aandeelhouderswaarde