Duurzame initiatieven in Nederland

07-09-2021
Nice to know

Het is vandaag duurzame dinsdag in Nederland: een dag waarop duurzame ideeën en initiatieven van bedrijven, sociale organisaties, jonge en volwassen inwoners, … in de kijker worden gezet in politiek Den Haag.

Duurzaamheid is, zoals vermeld in #connect2022 en het Duurzaamheidsverslag 2020, diep verweven in het DNA van Intervest. Daarom delen we graag op deze toepasselijke dag onze meest recente en duurzame projecten in Nederland.

 

Roosendaal Braak

 

In 2020 realiseerde #TeamIntervest een hoogstaand logistieke pand op het industrieterrein Borchwerf te Roosendaal waarbij er 7.692 zonnepanelen zijn geplaatst. Verder beschikt de warehouse over doorgedreven isolatie, ledverlichting, gescheiden waterafvoersystemen, enz. Met trots kunnen we melden dat het gebouw voldoet aan de hoogste duurzaamheidsstandaarden en dat het BREEAM ‘Outstanding’ gecertificeerd is.

Eindhoven - Gold Forum

 

Gold Forum, ook een indrukwekkende realisatie van 2020, is een state-of-the-art logistiek gebouw in Eindhoven met een opvallende gouden gevel. Je kunt er niet naast kijken. Het vormt een geheel van ongeveer 50.000 m² met Silver Forum en is uitgerust met onder andere 7.438 zonnepanelen, ledverlichting en slimme meters. Dankzij deze installaties - en inzet van #TeamIntervest - kreeg dit pand een BREEAM ‘Very Good’-certificaat.

 

In totaal hebben we, op dit moment, 49.854 zonnepanelen geïnstalleerd in Nederland. Deze fotovoltaïsche installaties kunnen jaarlijks het energieverbruik van ongeveer 3.200 huishoudens opwekken. Bovendien zorgen ze ook voor een besparing van 4.594.705 kg
CO2-uitstoot.

Niet slecht, maar daar stopt het natuurlijk niet.

Wat brengt de toekomst?

 

's Hertogenbosch

 

In juni 2020 nam de vastgoedvennootschap vier gebouwen op het bedrijventerrein Rietvelden in ’s-Hertogenbosch 
over. Op deze locatie, gelegen naast de bestaande grondpositie van Intervest, zal een built-to-suit worden gerealiseerd met aandacht voor de BREAAM ‘Excellent’-criteria.

Venlo

 

Enkele maanden geleden verwierf Intervest een grondpositie grenzend aan gebouwen reeds in portefeuille in Venlo met als doel een duurzaam built-to-suitproject volgens BREEAM ‘Outstanding’ normen te ontwikkelen.

Breda

 

Daarnaast staat het uitbreiden en het verduurzamen van een bestaande bedrijfsvastgoed in Breda op de planning. Het huidig pand is reeds energieneutraal en beschikt al over een PV-installatie (854 stuks). Toch streven we naar meer en gaan we voor een BREEAM ‘Excellent’-certificering na de uitbreiding.