Vind in Intervest een partner die u de ruimte geeft om te focussen op uw kernactiviteit

Intervest Offices & Warehouses kan u bijstaan bij het realiseren van een sale-and-lease-backtransactie. Een sale-and-lease-backovereenkomst is een alternatieve financieringsvorm waarbij u uw bedrijfsvastgoed (kantoren of logistiek) verkoopt aan de gereglementeerde vastgoedvennootschap Intervest en u het vervolgens opnieuw huurt voor een, meestal, langdurige periode. Op die manier kan u het kapitaal dat vastzit in uw vastgoed te gelde maken en middelen vrijmaken om strategische investeringen te doen, terwijl u actief blijft in uw vertrouwde gebouw(en).

 

  • Breda
  • Breda

Sale-and-lease-back: Wat zijn de voordelen voor uw bedrijf?

Er zijn tal van voordelen om een sale-and-lease-backovereenkomst te overwegen, waarvan we hieronder de belangrijkste voor u opsommen.

Focus op uw kernactiviteiten

De realisatie van een sale-and-lease-backtransactie stelt u in staat uw kernactiviteiten naar een hoger niveau te tillen of zelfs uit te breiden. Het kapitaal dat vandaag is vastgelegd in uw bedrijfsvastgoed wordt door dit type van transactie te gelde gemaakt en zorgt voor meer beschikbaar kapitaal voor uw dagelijkse bedrijfsactiviteiten. De vrijgekomen middelen kunnen bijvoorbeeld ook aangewend worden voor de financiering van strategische bedrijfsinvesteringen, gericht op de kernactiviteiten waarop u zich wil focussen.

Verbetering van uw balans- en liquiditeitspositie

Door de verkoop van uw bedrijfsvastgoed worden vaste activa vervangen door vlottende activa waardoor u onmiddellijk uw liquiditeitspositie verbeterd. Het realiseren van een meerwaarde bij de verkoop van uw bedrijfsvastgoed kan bovendien uw balanspositie versterken. Daarnaast is een sale-and-lease-back interessant omdat u in vergelijking met een traditioneel hypothecair krediet, dat zich veelal beperkt tot 70% of 80% van de geschatte waarde van uw vastgoed, meer gelden kan vrijmaken door een sale-and-lease-back.

Herstructurering van de schulden van uw onderneming

Een sale-and-lease-backtransactie verlaagt de ratio tussen vast en vlottend actief wat u beter in staat stelt om kortlopende of dringende schuldverplichtingen af te lossen en zo uw kapitaalstructuur te optimaliseren. Bovendien zorgt u met een sale-and-lease-back voor een betere spreiding van uw financieringsvormen. Bovendien helpen betere liquiditeits- en solvabiliteitsratio aan een betere kredietwaardigheid.

  • Venlo
  • Venlo

Waarom kiezen voor een partnership met Intervest?

Beyond real estate door Team Intervest

Als vastgoedpartner gaat Intervest ‘beyond real estate’ door u zoveel mogelijk te ontzorgen. Intervest heeft als GVV immers de financieringscapaciteiten om de transactie volledig én op korte termijn te faciliteren. Bovendien hebben we alle expertise in huis om het dossier volledig over te nemen en professioneel verder af te handelen. Naast vastgoedinvesteerder is Intervest ook vastgoedbeheerder waardoor u als huurder uitermate professioneel bediend zal worden.

Waardecreatie

Intervest streeft naar langdurige partnerships en duurzame win-winsituaties met haar klanten. Een sale-and-lease-back is voor beide partijen voordelig, aangezien uw onderneming een aanzienlijke hoeveelheid liquide middelen zal ontvangen die kan worden herbestemd voor de belangrijkste bedrijfsactiviteiten, terwijl Intervest haar portfolio diversifieert inzake risico en locatie, en tevens de kasstromen en vastgoedportefeuille vergroot.

Klantgerichtheid

Met een klantgerichte & flexibele ingesteldheid denken we met u mee vanaf het eerste moment. Ook naar huurtermijnen toe is bij een sale-and-lease-back dergelijke flexibiliteit een grote troef.

Duurzaamheid

Een van de belangrijkste pijlers voor Intervest is duurzaamheid. Zijn er investeringen mogelijk die bijdragen tot het verduurzamen van het pand? Dan bespreken we die graag met u.

  • Nijmegen
  • Gent

Samengevat

Bent u op zoek naar kapitaal om investeringen te financieren die de groei van je bedrijf mogelijk maken? Overweeg dan zeker een partnership met Intervest voor een  sale-and-lease-backovereenkomst. Door uw vastgoed te verkopen aan Intervest en vervolgens terug te huren, komt het vastgelegde kapitaal vrij en dat heeft tal van voordelen voor uw bedrijf.

Interesse? Neem dan zeker contact met ons op. We ontmoeten u graag!

 

Laatste transacties