Intervest gaat voor stevige groei

Intervest is een kwaliteitsvolle en gespecialiseerde speler in zowel de kantorenmarkt als het logistieke vastgoedsegment. Een unieke combinatie op de Belgische markt, met voldoende kritische massa, die het voordeel heeft van een sterke risicospreiding en die streeft naar een aantrekkelijk en blijvend rendement voor de aandeelhouders.

In maart 2016 heeft Intervest in lijn met deze strategie een stevig groeiplan aangekondigd. Over een periode van 3 jaar zal de vennootschap zorgen voor een groei van de vastgoedportefeuille tot circa € 800 miljoen, zodat die tegen eind 2018 circa € 500 miljoen in logistiek vastgoed en circa € 300 miljoen in kantoren vertegenwoordigt.

Hierbij zal de strategische verschuiving naar een verhouding van circa 60% logistiek vastgoed en 40% kantoorgebouwen nagestreefd worden. Verdere investeringen in logistiek vastgoed op strategische locaties vinden plaats in parallel met een heroriëntering in de kantorenportefeuille door investeringen in gebouwen met een bijzonder karakter op vlak van multifunctionaliteit, architectuur, duurzaamheid en kwaliteit.

Intervest gaat als real-estatepartner verder dan het investeren in en het verhuren van louter vierkante meters. De vennootschap richt zich op dienstverlening en flexibele oplossingen zodat haar klanten zich kunnen focussen op hun kernactiviteiten. Door te luisteren naar de wensen van klanten, mee te denken en vooruit te denken, kan Intervest haar klanten ‘ontzorgen’ en meerwaarde bieden.

Een proactieve klantgerichtheid weerspiegelt zich in de volledige organisatie. Alle cruciale functies nodig voor het beheer van vastgoedklanten en vastgoed zijn inhouse voorzien: verhuur, financiën en administratie, operationele dienstverlening en facility management. Een helpdesk staat 24 uur per dag en 7 dagen per week klaar voor het dagelijkse beheer van het vastgoed ten behoeve van de klant.